KONTAKT:

Obitelj Cmrečnjak
Sv. Urban 273, 40312 Štrigova
T.. 040 830 103

Vinska hiža Cmrečnjak

Vinska hiža Cmrečnjak - vinogradObitelj Cmrečnjak njeguje dugogodišnju tradiciju vinogradarstva i vinarstva. Prvi obiteljski podrum datira još iz davne 1884. godine, a danas je u njemu smještena vinska arhiva. Opsežnijom i tržišno usmjerenom proizvodnjom vina obitelj se bavi od početka 1970-ih godina, kada su na dva hektara zasađene sorte graševine i šipona.
Stalnim unapređivanjem proizvodnje i dobivanjem certifikata o geografskom podrijetlu 1992. godine, stekli su se preduvjeti za ozbilniji iskorak na tržište. Te je godine plasirana i od potrošača odlično primljena prva buteljirana graševina s etiketom «Cmrečnjak». Osim sudu tržišta, dostignuća ozbiljnog vinarstva podvrgavaju se i sudu i ocjenama struke te je obitelj Cmrečnjak od 1993. godine do sada redovito sudjelovala na brojnim domaćim i međinarodnim ocjenjivanjima, osvojivši zavidnu kolekciju medalja i priznanja.

Vinska hiža Cmrečnjak - podrum i bačve Način prerade grožđa bitno utječe na kvalitetu vina te je stoga već 1995. godine uvedena vrhunska tehnologija za preradu (pneumatska preša, kvalitetna muljača). Podrum je opremljen inox posudama za kontrolirano vrenje mošta i hlađenje vina.
Povećanje nasada i stalni rast potražnje za kvalitetnim vinima obitelji Cmrečnjak zahtjevali su već 2002. godine gradnju novog podruma. U jednom djelu nalaze se inox posude s vrhunskom opremom za kontroliranje mošta, dok je drugi dio uređen u starinskom stilu tzv. Boltani, s hrastovim bačvama za dozrijevanje vina.
Kvalitetnom dozrijevanju i odležavanju vina u buteljema značajno doprinosi sofisticirana tehnololška linija za punjenje, nabavljena 2003. godine, kao i klimatizirani podrum. U sklopu podruma nalazi se kušaonica vina uređena u rustikalnom stilu, izgrađena 1994. godine, čiju opuštajuću atmosferu dopunjuje mala etnološka zbirka starih predmeta i krušna peć. Ovdje se održavaju vođene degustacije i kušaju kvalitetna vina, a može primiti do 50 gostiju. Degustacije se dogovaraju unaprijed. Uz kušanje Cmrečnjakovih vina, ljubazni domaćini će vas vrlo rado poslužiti i tradicionalnim domaćim međimurskim delikatesama (mesom iz tiblice, domaćim kobasicama, sirom s vrhnjem, turošem i dr.).

Vinska hiža Cmrečnjak - podrum i flaše Vinska hiža Cmrečnjak - gastronomska ponuda Vinska hiža Cmrečnjak - zabava


  © 2006 Portal medimurje.info